Bedrijfsrestaurant

studioMERZ transformeerde een anoniem bedrijfsrestaurant tot een flexibele, multi-functionele ruimte. De opgave was om een ruimte te ontwerpen waar medewerkers elkaar kunnen en willen ontmoeten. Met een coffeecorner, extra vergader- en werkruimte, een restaurant en een presentatieruimte voor 90+ personen.

Twee autonome, volledig multiplex “loodsen” zorgen voor de gewenste identiteit en verdelen het grote vloeroppervlak in 3 delen. De bestaande ruimte wordt als het ware genegeerd en is niet aangepast. De “loodsen” staan hier los in, nemen hem over en leiden zo de aandacht af van de standaard kantooromgeving. Loungebanken met vilten kussens, houten blokken en unieke eettafels versterken het beeld.

Door gebruik te maken van al aanwezige tafels en stoelen en te kiezen voor eenvoudige verlichting en goedkope maar duurzame materialen kon het ontwerp met een beperkt budget worden gerealiseerd.